Mitt liv som student under verdenspandemien

Pandemien forårsaket av Covid-19 skapte en brå forandring i hverdagen. «Skremmende» og «ubehagelig» var noe av det første jeg tenkte da alvoret ble offentliggjort. Uvissheten om hvordan den nye hverdagen ville bli, hvordan den ville prege meg, mine nærmeste og samfunnet vi alle er en del av. En hverdag som gikk fra å være komfortabel til å bli direkte ukomfortabel over natten. En ny hverdag preget av uvisshet. Uvisshet om man vil beholde jobb, inntekt, bolig, bil og helse. Etter litt over en måned som nyansatt i min nye fulltidsjobb fikk jeg beskjeden en dag i mars om å jobbe hjemmefra på ubestemt tid. Som nyansatt i bedriften og førstegangskjøper av bolig var jeg engstelig for å miste både jobb, inntekt og tak over hodet. Tanken om å måtte avbryte studiene grunnet en uviss tid i vente gjorde meg ytterligere ukomfortabel i den nye hverdagen vi alle var blitt en del av.

Til tross for en ny og annerledes hverdag for oss studenter ser det ut til at vi vil klare oss gjennom denne vanskelige tiden. Jeg er nok ikke alene om å oppleve Høyskolen Kristiania og deres representanter som svært profesjonelle, medmenneskelige og samarbeidsvillige. Åpenhet og god dialog fører til en sømløs hverdag til tross for tiltak som forelesninger og kommunikasjon via Zoom, e-post og øvrige kanaler. Den nye studiehverdagen fungerer godt for min del som i stor grad har fulgt undervisning hjemmefra hittil iht. fulltidsjobb ved siden av studiene. Før pandemien ble det lagt ut PowerPoint av tidligere forelesninger, mens det nå legges ut både PowerPoint og Zoom-forelesning. For min del fungerer dette svært godt da jeg har både god motivasjon og lyst til å fullføre studiene på best mulig måte. Personlig har jeg hatt flaks så langt ved at jeg har vært heldig som har fått beholde både jobb, inntekt, bolig, bil, god helse og friske familiemedlemmer. Å beholde motivasjonen for studiene har derfor vært enklere enn om jeg hadde hatt en annerledes og tydeligere preget hverdag. Det er derfor ekstra leit å høre om alle studenter verden over som gjennomgår tøffere tider, og som sliter med dårlig råd, ensomhet og usikkerhet i egen hverdag.

– Michael

Av Michael Angell

Nyopprettet blogg ifm. faget "Digital markedsføring" ved Høyskolen Kristiania. 27 år gammel mann i fulltidsjobb ved siden av Bachelorgrad i Markedsføring og salgsledelse ved Høyskolen Kristiania som fulltidsstudent.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *